Yhdenvertaisuus-tunnustus jaettiin Apuväline 2017 -tapahtumassa

Tunnustuspalkinto ja sen tarkoitus

Apuväline 2017 -tapahtuman yhteydessä jaettiin tunnustuspalkintoja, joilla haluttiin huomioida vammaisten yhdenvertaisuuden hyväksi työtä tekeviä tahoja. Suomen Messusäätiön lahjoittama stipendi 3000 euroa jaettiin tasan tunnustuksen saajien kesken. Yleisö ehdotti tahoja, joista raati valitsi kolme.

Yhdevertaisuus-tunnustukset 2017

 yhdenvertaisuus TPV

Tampereen Pallo-Veikkojen sähköpyörätuolijalkapallojoukkueen taustahenkilöt ovat pyyteettömällä ja ennakkoluulottomalla työllään saaneet Suomessa uuteen lajiin kokoon joukkueen ja luoneet sille puitteet toimia. Tämän porukan työ edistää vaikeastikin vammaisten henkilöiden liikunnan harrastamisen mahdollisuuksia.

Kuvassa: Joukkueenjohtaja Mika Nousiainen (takana vasen), valmentaja Jaska-Matti Näykki, Veikko Nousiainen (alhaalla vasen), Sanni-Kaisa Harinen ja Katariina Talli.

yhdenvertaisuus Teuvo Heikkonen

Teuvo Heikkonen on elämäntyöllään edistänyt näkövammaisten tiedonsaantia. Palo asiaan puuttumiseen alkoi omakohtaisesta kokemuksesta jo lapsuudessa. Tiedonsaannin heikkous on merkittävä näkövammaisten henkilöiden yhdenvertaisuutta kaventava asia. Heikkosen johdolla Näkövammaisten liitto kehitti palvelun, joka tuo sanomalehtiaineiston päivittäin näkövammaisten luettavaksi. Palvelu kattaa nykyään kymmeniä lehtiä ja se on käytettävissä älypuhelimilla ja tietokoneella.

Yhdenvertaisuus Anna Giss

Bloggaaja Anna Giss tekee Lusikoita kiitos. -blogissaan esimerkillistä työtä, joka nostaa liikuntavammaisten asemaa ja tarjoaa tietoa somessa. Hän kertoo Instagramissa ja YouTubessa avoimesti elämästä sairauden ja liikuntavamman kanssa, mikä kannustaa myös muita nuoria puhumaan vaikeistakin asioista.

Tunnustuspalkinnon raati

Raati valitsee yleisön ehdotusten pohjalta kolme voittajaa. Raatiin kuuluvat:

Kirsi Pimiä

Kirsi Pimiä
yhdenvertaisuusvaltuutettu

Toni Piispanen

Toni Piispanen 
Paralympiavoittaja ja valtion liikuntaneuvoston suunnittelija

 

Sari Kokko

Sari Kokko
järjestöjohtaja
Näkövammaisten liitto ry

Tiina Siivonen

Tiina Siivonen
verkostokoordinaattori
Suomen Vammaisurheilu ja –liikunta VAU ry

Tomi Niemi  

Tomi Niemi
toimitusjohtaja
Expomark Oy

Sinikka Rantala
viestintäjohtaja
Invalidiliitto ry

Järjestäjä

Expomark Oy
Apuväline 2017 –tapahtuma

Lisätietoja

Taina Hiekkataipale
Expomark Oy
puh. 040 550 5950
taina.hiekkataipale@expomark.fi