Limitless by Apuväline: Palkitut videot kertovat haaveista ja haasteiden ylittämistä

12.11.2015

Apuväline 2015 -messuilla jaettiin Limitless by Apuväline -videokilpailun palkinnot. Kilpailun tarkoituksena oli kannustaa alle 20-vuotiaita ylittämään arjen rajoitteita ja havainnoimaan ympäristöä esteettömyyden näkökulmasta.  Limiteless palkitut

Palkintoraati palkitsi Limitless by Apuväline -kilpailussa kaksi videota: lyhytkasvuisen Andersin arkea kuvaavan videon ja Savon ammatti- ja aikuisopistolaisten videon ”Jos maailma olisi esteetön”.

Videon lyhytkasvuisen 19-vuotiaan Andersin arjesta toteuttivat Amos Wallgren, Konrad Antell ja Anders Björkman. – Luovalla ja positiivisella suhtautumisella arjen esteisiin mikään haaste ei ole ylitsepääsemätön, toteaa Anders Björkman videolla.  

– Andersista kertova video kuvasi käytännönläheisesti arkisia esteitä. Video antoi hyviä vinkkejä, miten esteitä ratkotaan, totesi palkintoraati.  

Anders-videon voi katsoa Youtubessa: https://www.youtube.com/watch?v=hXc9EHIY9sk .

Jos maailma olisi esteetön, ...

”Jos maailma olisi esteetön” -videon ovat tehneet yhteistyönä Savon ammatti- ja aikuisopiston työhön ja itsenäiseen elämään valmentavan ryhmä ja datanomiopiskelijat. Videolla opiskelijat kertovat haaveistaan, muun muassa siitä minne he haluaisivat mennä, jos maailma olisi esteetön.  

Jos maailma olisi esteetön -video on katseltavissa YouTubessa: http://youtu.be/Qo8nznilSCQ  

– Ammattiopiston videon ajatus esteettömästä maailmasta oli ihana. Videossa oli hienosti leikattu taustakuvaa ja unelmia, toteutus oli tunteita herättävä, totesi palkintoraati.

Molempien videoiden tekijät palkittiin Suomen Messusäätiön lahjoittamalla rahapalkinnolla. 

Kilpailuraatiin kuuluivat Team Finnish Powerin nuoret urheilijat, Henry Manni ja Aleksi Kirjonen, sekä Invalidiliiton, Näkövammaisten keskusliiton, Expomarkin ja Metropolia ammattikorkeakoulun edustajat.

Lisätietoja ja voittajien yhteystiedot:

Tomi Niemi, Expomark Oy, tomi.niemi@expomark.fi, p. 040 765 6248

Takaisin