Lauantain lavaohjelmat

Sininen lava

10.00 Omaishoidon monimuotoisuus, Omaishoitajat ja läheiset -liitto

Marja Tuomi kuvaaja Juha TuomiSuomessa on 350 000 ihmistä, jotka ovat omaistensa ja läheistensä pääasiallisia auttajia, omaishoitajia. Arviolta 65 000 suomalaista hoitaa ja avustaa etänä omaisiaan, mahdollistaen heidän kotona asumisen. Omaishoito mielletään usein iäkkäisiin liittyväksi asiaksi, mutta kyseessä on paljon laajempi asia. Omaishoitajissa on kaiken ikäisiä, erilaisissa elämänvaiheissa ja erilaisista taustoista tulevia ihmisiä, naisia ja miehiä, jopa nuoria ja lapsia. He hoitavat vanhempiaan, lapsiaan, puolisojaan tai muita läheisiään. Heissä on myös paljon työssäkäyviä.  Heidän tuen tarpeensa ovat erilaisia, mutta jaksaakseen arjessa he tarvitsevat tukea. Puheenvuorossa kuvataan omaishoidon tilannetta Suomessa sekä omaishoitajien tukemisen muotoja.

Marja Tuomi, toiminnanjohtaja, Omaishoitajat ja läheiset -liitto

Marja Tuomen blogikirjoitus: Omaishoidon tukipalveluiden yhdenvertaisuus huomioitava myös digitalisaatiossa >>

10.30 Oskun ajatuksia - Elä täysii! -klubi mahdollisti unohtumattomia elämyksiä!

Osku Timosen uratarina

11.30 Valtti-ohjelman kautta harrastus vammaiselle lapselle ja nuorelle, Suomen Vammaisurheilu ja –liikunta VAU

12.00 Apuvälineet lapsen toimintakyvyn ja kasvun tukena, Haltija Group

Anna Asikainen kertoo lasten liikkumisen apuvälineistä toimintakyvyn tukena. Koulutukseltaan Anna on fysioterapeutti ja tällä hetkellä toimii Haltija Groupin yksilollisten liikkumisen apuvälineiden edustajana. Aikaisemmin Anna on työskennellyt lasten apuvälineiden parissa myös julkisella sektorilla. Anna on myös 5-vuotiaiden kaksosten äiti ja on osana apuvälineprosessia myös erityislapsen vanhempana.

Anna Asikainen, Haltija Groupin yksilöllisten liikkumisen apuvälineiden edustaja

13.00 Saavutettavia julkaisuja tietokoneella ja mobiililaitteella, Näkövammaisten liitto

Sami MustonenVoiko lehtiä ja kirjoja lukea, vaikka näkö heikkenee? Sami Mustonen Näkövammaisten liitosta esittelee Luetus-palvelun, joka tarjoaa näkövammaisille asiakkaille toistasataa lehteä ja tuhansia kirjoja luettavaksi saavutettavassa muodossa.

Sami Mustonen, Näkövammaisten liitto

13.30 Tietoa auton hankintaan tuesta ja vammaispysäköinnin käytännöistä, Invalidiliitto

Tiina Lappalainen

Tietoa vammaisten autoiluun liittyen mm. verohallinnon autoveron palautuskäytännöstä ja kuntien vammaispalvelujen määrärahasidonnaisesta auton hankinnan tuesta. Lisäksi kerrotaan vammaisten pysäköintiluvan hakemisesta ja pysäköintiluvan käytöstä yleisillä ja yksityisillä pysäköintialueilla.

Tiina Lappalainen, sosiaalipoliittinen asiantuntija, Invalidiliitto ry

14.00 ”Kuka kuulisi mua” -Myös erityslasten sisarukset tarvitsevat huomiota, Erityinen sisaruus -projekti

Milla BergmanErityistä tukea tarvitseva lapsi tarvitsee usein paljon vanhempien aikaa ja huomiota, jota ei aina samassa määrin riitä sisaruksille. Suurin osa sisaruksista sopeutuu hyvin tilanteeseen, mutta osa kokee jäävänsä vähälle huomiolle. Puheenvuorossa tuodaan esiin Erityinen sisaruus -projektissa kerättyjä sisarusten kokemuksia ja toiveita sekä vanhemmille että palvelujärjestelmälle.

Milla Bergman, Erityinen sisaruus -projektin projektipäällikkö

14.30 Vertaiset ohjaamaan! VAU ry:n Iloliikuttajat

VAU:n Iloliikuttajat kertovat toiminnastaan

Vihreä lava

Blogi & Some Corner

10.30 Esteetön ja kaunis koti

Sanna_PesolaEsteetön koti voi olla myös kaunis. "Olen rakentamassa perheeni kanssa pyörätuolille soveltuvaa, modernia hirsitaloa, jossa esteettömyys toteutuu esteetikonkin silmää miellyttävällä tavalla." Sanna Pesola kertoo kuvien kautta, millaisia ratkaisuja heidän kodistaan löytyy. 

Tutustu Sannan blogiin: www.esteetonjakauniskoti.fi

 

11.00 Parhaat vinkit esteettömään ulkomaan matkaan

Sanna KalmariSanna Kalmari on sähköpyörätuolilla liikkuva maailman matkaaja, matkailualan ammattilainen ja reissuun innostaja. Palmuasemalla, Suomen suosituimmassa esteettömän matkailun blogissa ja tietolähteessä, hän kertoo matkoistaan ympäri maailman ja jakaa vinkkejä liikuntarajoitteisten esteettömän matkaan.

Sannan blogi: www.palmuasema.fi

11.30 Somessa sairastaminen - kokemustoimijasta bloggaajaksi

Anna Giss Anna Giss on 29-vuotias kokemustoimija, joka bloggaa sairastamisen maailman näkökulmasta. Kivuliaasta arjesta kertovat tekstit toimivat myös keskustelunavauksina ja tuovat esille aiheita, jotka saattavat valtaväestöltä jäädä huomaamatta. Blogin ohella hän valokuvaa kontrasteja täynnä olevaa arkeaan Instagramiin.

Annan blogi: www.lily.fi/blogit/lusikoita-kiitos
Instagram: @Lusikoitakiitos

12.00 Aikku

Olen Aikku, saatat tietää minut Yle Summerista tai Idolsista tai sitten vaan somesta! Kutsuisin itseäni somettajaksi ja sieltä minut löytää nimimerkillä @ainooaikku 

Aikku

Liikuntamaa

9.30 SirkusRakkausPumPumin PellePändi

Päivä alkaa vauhdikkaasti kun PumPum PellePändi hyppää lavalle heti aamusta! Yhdessä lauletaan, tanssitaan ja pompitaan, kukin omalla tyylillä hauskan ja oivaltavan pellerokin tahtiin! Tervetuloa!
Pellejen lauluja voi kuunnella etukäteen myös SirkusRakkausPumPumin You Tube-kanavalta <3 

www.sirkusrakkauspumpum.fi
www.facebook.com/sirkusrakkauspumpumry
https://www.youtube.com/channel/UC2oCqpT0YVK9tjix306ftSA
https://www.instagram.com/sirkusrakkauspumpum/

 

SirkusRakkausPumPum

10.00 Pyörätuolitanssiesitys ”61217”, Pirkanmaan Pyörätuolitanssijat

61217    Pirkanmaan pyörätuolitanssijoiden matkassa Suomen 100 vuotta tanssien. Vuoden 2016 Pirkanmaan  sairaanhoitopiirin Etiikan palkinnon onnelliset ja ylpeät saajat. Esityksen viittoen tulkkaa Terhi Kalliomäki.

10.30 Elävä apuväline, Opas- ja avustajakoirat

Avustajakoira

Haastattelussa opas- ja avustajakoirien kouluttajia sekä käyttäjiä. Tietoa koiran hakemisesta ja rahoituksesta.

Opas- ja avustajakoirat

11.00 Maalipallon haasteottelu

Suomalaisten menestyslajissa heitetään ja torjutaan kilisevää palloa ilman näköaistin tuomaa tukea ja turvaa. Kuinka kokematon haastejoukkue selviää uudesta ja erilaisesta kokemuksesta? Tule katsomaan ja kannustamaan!

maalipallo

Maalipalloa Liikuntamaassa 2015

11.30 Special Olympics –taitoluistelunäytös, Varala Tiimi

Special Olympics -taitoluistelunäytöksessä taituroimassa ja jututettavana Varala-Tiimi ry:n voitokkaita luistelijoita Special Olympics Talvimaailmankisoista.

Taitoluistelijat la klo 11.30 (kuva Matti Putila)

Varala-Tiimi ry (kuva Matti Putila)

12.00 Kelkkajääkiekon haasteottelu

Kelkkajääkiekon haasteottelu ja Special Hockey Kangasala -joukkue haastattelussa. Kelkkalätkähaasteessa mukana Tamperelaisia kiekkotähtiä!

12.30 Pellejengin KatuShow, Sirkusrakkaus PumPum

PellePändi ja tanssijat SirkusRakkausPumPumPellePändi & Pyörätuolitanssivat Pellet
Mikä on teidän lasten bravuuritemppu? Apuvälinemessuilla pelleillään ja tanssitaan yhdessä! Pellerokkia, akrobatiaa, skeittausta,  ja hauskoja pyörätuolitemppuja! PellePändin uusi huima koko perheen KatuShow on kaikille avoin ja yleisö voi osallistua siihen apuvälineiden kanssa! 😀

Tutustu meihin somessa ja SirkusRakkausPumin You Tube -kanavalla! 
#apuvälinemessut #pellepändi #lastenkulttuuri #pyörätuolitanssivatpellet #lastentemput #katushow #sirkusrakkauspumpum

13.00 Pyörätuolirugbyn haasteottelu

Lavalla rytisee, kun täydet kontaktit sallivan pyörätuolirugbyn pelaajat haastavat lajissa kokemattoman joukkueen. Tule katsomaan ja kannustamaan!

Rugby 2015

Pyörätuolirugbya 2015

13.30 Capoeira-esitys, Respeite Capoeira Lappeenranta

Lappeenrantalainen capoeiraseura Respeite Capoeira näyttää, että brasilialainen taistelulaji sopii kaikille. Kehitysvammaisten oma ryhmä esittää vauhdikkaan ohjelmanumeron heidän opettajansa Mestre Gharronnen johdolla. Capoeira auttaa kehittämään liikkuvuutta, kehonhallintaa ja koordinaatiota sekä saa suupielet ylöspäin.

Capoeira

14.00 Antton Puonti, Talent-kilpailun voittaja

Antton Puonti voitti Suomen Talent -kilpailun vuonna 2016 leuat auki loksauttavalla nahkatrumpettiesityksellään, jossa Puonti soittaa tunnettuja kappaleita soittimenaan pelkästään omat kämmenet. Tule kokemaan huikea show ja kuulemaan Anttonin kokemuksia oman talenttinsa löytämisestä!

Antton Puonti

14.30 Cheerleading-esitys

15.00 Lonely Riders, motoristit Ulla Kulju ja Markku Artiola

Markku Artiola on sivuvaunukuski, jonka ura alkoi vuonna 1983 ja otti uuden suunnan 90-luvun taitteessa, kilpailuissa sattuneen onnettomuuden jälkeen, jossa Markku halvaantui. Markku on hallitseva SM-hopeamitalisti lajissaan.

Ulla Kulju on maailman ensimmäinen alaraajahalvaantunut ratamoottoripyöräilijänainen, joka kilpailee lajissaan vammaisurheilukilpailujen MM-tasolla ja Suomessa myös vammattomia vastaan.

Markku Artiola_Lonely riders  Ulla Kulju_Lonely riders7