Kuvia ja tunnelmia Apuväline 2017

Apuväline ja Liikuntamaa -tapahtumat järjestettiin 9.-11.11.2017 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Suurtapahtumassa oli mukana yli 200 näytteilleasettajaa sekä yli 14 700 kävijää. 

Tiedote Apuväline 2017 -tapahtumasta 11.11.2017: Heikoimmista huolehtiminen on valtion velvollisuus >>

Kuvat ja videot tapahtumasta

Kuvat: Reetta Mikkola ja Laura Vesa

Mikäli tarvitset kuvia Apuväline-tapahtumasta käyttöösi, ota yhteyttä: Taina Hiekkataipale, Expomark Oy, p. 040 550 5950, taina.hiekkataipale@expomark.fi

Apuväline videokooste 2017 

 

Apuvälinerata_Aila

Apuvälineradalla opastettiin apuvälineillä liikkumiseen. Mukana olivat kyynärsauvat, rollaattori ja pyörätuoli.

Apuvälinerata

Apuvälineradan esityksissä neuvottiin myös turvallista avustamista.

Avustajakoira

Suloiset ja viisaat, elävät apuvälineet, avustajakoirat olivat myös mukana tapahtumassa.

Erityinen ssaruus -hanke

Apuvälline-tapahtumassa oli tänä vuonna 3 ohjelmalavaa. Puheenvuoroissa kuultiin mm. Erityinen sisaruus -projektista, puhumassa Milla Bergman.

Apuväline 2017 paneeli

Miltä näyttävät vammaisten ihmisten palvelut sosiaali- ja terveysalan muutoksessa? -paneelissa keskustelemassa kansanedustaja Juha Rehula, Sosiaali- ja terveysministeriön erityisasiantuntija Riitta Saksanen, Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistuksen muutosjohtaja Harri Jokiranta sekä emeritusprofessori Pentti Arajärvi. Paneelikeskustelua juonsi Ylen sosiaali- ja terveystoimittaja Tiina Merikanto.

Jouni Tähti

Tänä vuonna samaan aikaan järjestettiin myös Pyörätuolibiljardin MM-kisat, jossa Suomea edusti Jouni Tähti.

Pekka Hyysalo

Pekka Hyysalo keräsi tapahtuman suurimman yleisön lavan ympärille kuulemaan koskettavaa ja kannustavaa FightBack-tarinaa.

yhdenvertaisuus TPV 

Tampereen Pallo-Veikkojen sähköpyörätuolijalkapallojoukkue sai yhden kolmesta Yhdenvertaisuus-tunnustuksesta, jotka jaettiin tapahtuman avajaisissa. Joukkueen taustahenkilöt ovat pyyteettömällä ja ennakkoluulottomalla työllään saaneet Suomessa uuteen lajiin kokoon joukkueen ja luoneet sille puitteet toimia. Tämän porukan työ edistää vaikeastikin vammaisten henkilöiden liikunnan harrastamisen mahdollisuuksia.
Kuvassa: Joukkueenjohtaja Mika Nousiainen (takana vasen), valmentaja Jaska-Matti Näykki, Veikko Nousiainen (alhaalla vasen), Sanni-Kaisa Harinen ja Katariina Talli.

yhdenvertaisuus Teuvo Heikkonen

Teuvo Heikkonen sai toisen Yhdenvertaisuus-tunnustuksista. Hän on elämäntyöllään edistänyt näkövammaisten tiedonsaantia. Palo asiaan puuttumiseen alkoi omakohtaisesta kokemuksesta jo lapsuudessa. Tiedonsaannin heikkous on merkittävä näkövammaisten henkilöiden yhdenvertaisuutta kaventava asia. Heikkosen johdolla Näkövammaisten liitto kehitti palvelun, joka tuo sanomalehtiaineiston päivittäin näkövammaisten luettavaksi. Palvelu kattaa nykyään kymmeniä lehtiä ja se on käytettävissä älypuhelimilla ja tietokoneella.

Yhdenvertaisuus Anna Giss 

Bloggaaja Anna Giss tekee Lusikoita kiitos. -blogissaan esimerkillistä työtä, joka nostaa liikuntavammaisten asemaa ja tarjoaa tietoa somessa. Hän kertoo Instagramissa ja YouTubessa avoimesti elämästä sairauden ja liikuntavamman kanssa, mikä kannustaa myös muita nuoria puhumaan vaikeistakin asioista. 

Lojer

Lojerin osastolla pääsi kokeilemaan ainutlaatuista painokevennettyä AlterG-juoksumattoa.

Kajon osastolla

Kajon osastolla esiteltiin uusimpia kommunikaatio ja ympäristönhallinnan apuvälineitä. Mm. tietokoneita voidaan ohjata esimerkiksi raajojen, pään tai silmien liikkeillä ja puhekomennoilla.

Haltijan osastolta 

Haltijan osastolla esiteltiin uusimmat pyörätuolit ja proteesit.

RehabWall

CSE Entertainmentin osastolla oli testattavana iWall sekä uutuus rehabWall.

yhdenvertaisuuspuu

Invalidiliiton Yhdenvertaisuuspuu kasvoi monin näkemyksin ja toivein.